Dla dzieci/ Muffiny i babeczki

Biało-czerwone muffinki

image_pdfimage_print

Jak to nie kibicujemy? Kibicujemy i to pełną gębą:))

kibicujemy4

Składniki na 24 muffiny:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki cukru (u mnie fruktoza)
  • pół szklanki oleju
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki barwnika czerwonego w żelu
  • 1 jajko

Składniki na biały krem:

  • 300 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru pudru (u mnie fruktoza)

Muffiny

  1. Wszystkie składniki wymieszać. Na koniec dodać barwnika.
  2. Wyłożyć ciasto na wysokości 1/4 (łyżka masy) papilotek.
  3. Wstawić do nagrzanego piekarnika (175 stopni) i piec przez około 10 minut (do suchego patyczka).

Krem

  1. Ubić śmietanę na sztywno. Na koniec dodać cukier puder.
  2. Ozdobić ostygnięte muffiny.
  3. Smacznego.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply