Ten orzeźwiający napój pochodzi z Meksyku. Podany z lodem idealnie podkreśla smak arbuza i delikatny miętowy smak. Można też dodać trochę wódki i powstanie orzeźwiający drink:) Warto poeksperymentować.
Składniki na około 500 ml napoju:
- 1/4 wypestkowanego arbuza,
- sok z limonki,
- garść listków mięty,
- ewentualnie łyżka miodu (ja nie dawałam),
- pół szklanki wody (najlepiej gazowanej)
Opcja: drink arbuzowy:
- wódka wedle uznania
Przygotowanie:
- Arbuza pokroić w kostki, zmiksować do czasu aż powstanie sok.
- Wcisnąć sok z limonki, wrzucić listki mięty i dodać wody. Można dodać miód.
- Dokładnie zmiksować.
- Podawać z lodem.
- Po niedługim czasie z napoju wytrąci się arbuzowy osad. Można go odcedzić lub zostawić, bo to same witaminy przecież.
No Comments