Do sporządzenia tej smacznej przekąski niezbędne jest albo mleko orzechowe, albo coś co wytłoczy sok z orzechów i sprawi, że mleko nabierze orzechowego smaku. Bardzo smaczna i sycąca przekąska po treningu.
To zdjęcie było mi dość trudno wykonać. Nie pasowało mi światło. Niektóre zdjęcia wychodzą lepiej, niektóre gorzej. To należy do tych drugich. Do lepszego kontrastu wykorzystałam kilka tabliczek gorzkiej czekolady, która idealnie skomponowała się z niebieską szmatką w kratkę. Wykorzystałam światło padające z tyłu na szklankę, z boku i z tyłu szklanki ustawiłam piankę, a srebrną folią odbiłam światło wprost na kostki lodu. Ostrość ustawiłam na listki melisy, które dodatkowo wyostrzyłam i lekko przyciemniłam w Photoshopie.
Moim marzeniem jest uchwycenie kropli na szklance, wiem nawet jak, ale tutaj trzeba posłużyć się już sporym podstępem:) oj, już niedługo, niedługo. Wtedy zdradzę Wam ten sekret.
Aparat: Sony ILCE-7, ogniskowa 90mm, przesłona: F/9, czas naświetlania: 5s, kompensacja naświetlenia: skok 1,3.
Składniki na proteinowy shake czekoladowo-orzechowy:
- 1 l mleka (lub mleka orzechowego i wtedy ominąć orzechy laskowe),
- 100 g orzechów laskowych,
- 4 łyżki protein o smaku czekoladowym (do kupienia w sklepach sportowych),
- 2 banany
Przygotowanie napoju
- Składniki stopniowo umieszczaj w tłoczarce do soków. Jeśli takiej nie masz, to banany zmiel blenderem. Dodaj mleko i proteiny czekoladowe. Dokładnie wymieszaj i gotowe. Smacznego!
No Comments