To mój drugi przepis na te ciastka. Tutaj wychodzi nam kruchy placek, w który powtykane są pastylki bez lub z orzechami. Na początku ciastka bardzo mnie rozczarowały, ale na drugi dzień rano nabrały już smaku i nie mogłam im się oprzeć:)

Inspiracja

SONY DSC

Składniki na kwadrat o boku około 20 cm:

  • 300 g mąki,
  • 1 płaska łyżeczka sody,
  • 125 g miękkiego masła,
  • 150 g brązowego cukru pudru,
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego domowej roboty,
  • 1 jajko,
  • im więcej m&m, tym lepiej (dałam 2 duże opakowania z orzechami),
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajko i ekstrakt waniliowy.
  2. Wmieszać mąkę wraz z sodą o solą.
  3. Delikatnie łyżką wmieszać pastylki.
  4. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15-20 minut do zezłocenia.
  5. Smacznego!