Słodka papryka faszerowana kaszą gryczaną

A czemu nie połączyć papryki z kaszą gryczaną???

SONY DSC

Składniki:

  • 5 czerwonych wydrążonych papryk,
  • 2 woreczki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko,
  • 2 marchewki starte na tarce,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku pokrojonego w cieniuteńkie paseczki,
  • pietruszka,
  • świeża kolendra,
  • pasta pomidorowa (u mnie eko),
  • sól i pieprz do smaku

Przygtowanie

  1. Na patelni zeszklić cebulę. Na koniec dodać czosnek. Po chwili wrzucić marchew i dusić do jej miękkości. Na sam koniec wrzucić świeże zioła. Wymieszać i zdjąć z patelni.
  2. Do miski wrzucić kaszę gryczaną i warzywa z patelni. Wymieszać dokładnie.
  3. Dużą łyżką wkładać farsz do papryki. Papryki układać w pionie w wysokim garnku.
  4. Zalać sosem pomidorowym. Doprawić do smaku.
  5. Dusić pod przykryciem do miękkości papryki nawet 1 godzinę.
  6. Smacznego!