Muffiny z otrębami i malinami

Mięciutkie, pachnące malinami, naprawdę smaczne. Do tego otręby – czyli dużo, dużo zdrowsze. I dużo, dużo, dużo malin:)

Mafinki zostały specjalnie upieczone dla laureatki konkursu: Agatki:) Jutro zostaną zapakowane i wysłane.

malinowe1

Składniki na 12 mafinek:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka otrębów pszennych
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki mleka
  • 140 g brązowego cukru (u mnie fruktoza)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka kakao
  • 300 g malin

Mafinki

  1. Wymieszać składniki w misie. Na koniec delikatnie wmieszać maliny.
  2. Wyłożyć blachę na mafiny papilotkami i wypełnić ciastem na wysokość więcej niż 3/4.
  3. Wstawić do nagrzanego piekarnika (175 stopni) na około 25 minut.
  4. Smacznego!