Muffiny z otrębami i malinami
Mięciutkie, pachnące malinami, naprawdę smaczne. Do tego otręby – czyli dużo, dużo zdrowsze. I dużo, dużo, dużo malin:)
Mafinki zostały specjalnie upieczone dla laureatki konkursu: Agatki:) Jutro zostaną zapakowane i wysłane.
Składniki na 12 mafinek:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka otrębów pszennych
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/3 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 140 g brązowego cukru (u mnie fruktoza)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka kakao
- 300 g malin
Mafinki
- Wymieszać składniki w misie. Na koniec delikatnie wmieszać maliny.
- Wyłożyć blachę na mafiny papilotkami i wypełnić ciastem na wysokość więcej niż 3/4.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika (175 stopni) na około 25 minut.
- Smacznego!