Chrupiący szaszłyk z indyka

Zdrowo i kolorowo:)

Sony ILCE-7, ogniskowa 90 mm, F/5,6, 1s., skok +1

szaszlyk1

Składniki na marynatę:

  • pierś z indyka,
  • sok z limonki,
  • ocet winny,
  • papryczka chilli,
  • sól i pieprz do smaku,
  • sok wyciśnięty z pomarańczy,
  • olej kokosowy.

A także potrzebne będą:

  • dowolne warzywa, które nadają się do pieczenia (pomidorki, papryka, cebula).

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka pokrój w kwadraciki. Przygotuj marynatę: wymieszaj wszystkie składniki w ulubionych dla siebie proporcjach.
  2. Kostki mięsa zanurz w marynacie (najlepiej w woreczku strunowym) i odłóż do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
  3. A potem tak jak już z szaszłykiem: wystarczy ponabijać mięso i warzywa na drewniane patyczki. Piecz w piekarniku do miękkości mięsa (175 stopni, około 20-30 minut).
  4. Smacznego!